3 augustus 2016

Website T2-campus online

Talent en Technologie. Dat zet de de T2-campus letterlijk in de étalage. De T2-campus is dé plek voor denkers en makers, jong en oud, met een passie voor technologie. In de labs en leslokalen van de campus gaan trainees aan de slag met energietoepassingen, IT, 3D-printing, … De T2-campus wordt een inspirerende plek die technologie ademt. Bedrijven, onderzoekers en trainees werken hier samen aan technologische projecten. Zo worden er de innovatieve vakmannen en -vrouwen van de toekomst gevormd.

De T2-campus lanceerde inmiddels hun website en start dit jaar nog met de bouwwerken. In september 2018 kunnen we met zijn allen op de T2-campus terecht.

 

T2-campus in cijfers

 • Elke dag zullen er zo’n 1.300 trainees leren, werken, ondernemen en beleven op de T2-campus. Van maandag tot zaterdag.
 • De open campus omvat 15 labs en een 80-tal leslokalen, goed voor een totale oppervlakte van 24.400m² en een footprint van 4 voetbalterreinen.
 • Meer dan 100 voltijdse personeelsleden zullen dagelijks werken op de T2-campus.
 • De opening van de T2-campus staat gepland in september 2018.

 

Technologie-opleidingen?

4 domeinen:

 • Elektro (elektronica, elektriciteit, maintenance)
 • ICT (ICT, gaming, Design & 3D)
 • New energy (energy, heating & cooling)
 • New materials (metal, construct)

Zowel leerlingen uit het secundair onderwijs, werkzoekenden, werknemers, ondernemer en leerkrachten kunnen hier opleidingen volgen of gebruik maken van de apparatuur binnen hun eigen opleidingen. Ook leerlingen van het lager onderwijs maken er kennis met de wondere wereld van de technologie en studenten hoger onderwijs die ervaring willen opdoen op de werkvloer of projecten willen uitwerken zijn welkom. Kortom, de T2-campus is er voor de innovatieve vakmannen en -vrouwen en al wie met hen wil samenwerken.

 

Wie is T2-campus?

VDAB, SYNTRA Limburg en stad Genk -vanwege het Genkse en Limburgse onderwijs -zetten samen de schouders onder de ontwikkeling van de T2-campus. Wat hen verbindt is een passie voor technologie.

 • De VDAB, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, zorgt ervoor dat werkzoekenden en werkgevers elkaar vinden op de arbeidsmarkt. VDAB engageert zich om elke werkzoekende optimaal bij te staan bij het vinden van een passende job. Vanaf eind 2018 clustert VDAB haar Limburgse technologische opleidingen op de T2-campus.

 • SYNTRA Limburg wil individuen en organisaties professioneel versterken door aanbod- en vraaggerichte opleidingen en begeleiding aan te bieden. SYNTRA zal vanaf 2018 de overgrote meerderheid van haar Limburgse technologische opleidingen laten doorgaan op de T2-campus.

 • Stad Genk zet sterk in op de ontwikkeling van een nieuwe kennis- en maakeconomie. Zo wordt de voormalige mijnsite van Waterschei herontwikkeld tot Thor Park een technologie-hotspot met EnergyVille, de IncubaThor en de T2-campus. De stad investeert zelf in de T2-campus en vertegenwoordigt ook het aandeel van het Genks en Limburgs onderwijs. Zij worden uitgenodigd op de T2-campus of door projecten op eigen school om mee te experimenteren rond nieuwe vormen van technologie-onderwijs via projecten en modules. Scholen kunnen hier gebruik maken van topapparatuur in een inspirerende omgeving.

Samen vormen deze drie organisaties de cvba T2 die instaat voor de bouw en exploitatie van de T2-campus.

 

Meer weten? Surf naar www.t2-campus.be of spring even binnen op het kantoor van T2-campus hier op IncubaThor!