Continu Carrière
5 oktober 2018

Let's meet Continu Carrière

Continu Carrière is sinds oktober 2016 gevestigd bij IncubaThor. Lees hier het interview hoe het Continu bevalt bij de IncubaThor community in Waterschei, Genk.

In welke sector is Continu Carrière actief?

“Continu Carrière is specialist in de bouw en techniek en dan met name in de sectoren bouw, infra, elektromechanica en hvac. Binnen deze sectoren is Continu Carrière specialist in het rekruteren en aanwerven van technische bediendenprofielen. Onze klanten zijn vooral de grote en middelgrote bouwbedrijven, studiebureaus, automotive bedrijven, wegenbouwers, betonfabrikanten etc.

Wij verbinden opdrachtgevers en werkzoekenden aan elkaar. Dat kan ofwel voor tijdelijk werk, dus op projectbasis, of voor een job met optie vast. Ons doel? Dat de klant een goede kracht kan toevoegen aan het team en dat de kandidaat met plezier naar het werk gaat en vorm kan geven aan zijn of haar ambities!”

Hoe zijn jullie ontstaan?

“Continu Carrière is een jong en dynamisch bedrijf en bestaat nu dus zo’n 2 jaar in België. De Belgische vestiging valt onder het Nederlandse bedrijf Continu. Dit bedrijf bestaat al sinds 1995 en telt 14 vestigingen in Nederland en 1 in Genk. Sinds 2015 is Continu onderdeel geworden van de Belgische groep HR bedrijven House of HR, o.a. bekend van Accent Jobs, Logi-Technic, TEC, etc. In België zijn we dus wel een start-up, maar dan wel eentje met veel expertise en kennis achter de hand..

In het verleden bemiddelden we vanuit Nederland regelmatig kandidaten over de grens, hoewel daar niet onze focus lag. Zeker in de crisis jaren was dit het geval. Eind 2014 hebben we gezegd: we zien voldoende potentie om onze activiteiten in België structureel uit te bouwen. Eerst hebben we dit vanuit de grenskantoren Maastricht, Eindhoven en Breda gedaan en vanaf oktober 2016 dus vanuit de vestiging bij IncubaThor in Genk. Bedoeling is dat hier in de komende jaren nog enkele Belgische vestigingen bij gaan komen. De focus ligt eerst en vooral op de grensregio’s in Vlaanderen, bv. De Kempen en Antwerpen.”

Waarom kozen jullie voor IncubaThor?

 “IncubaThor is voor ons zeer gunstig gelegen en makkelijk bereikbaar vanaf de autostrade E314. Tevens ligt het vrij centraal in de provincie Limburg en kunnen kandidaten makkelijk naar hier komen of zijn wij snel ter plaatse bij zowel klant als kandidaat. Het IncubaThor gebouw heeft een mooie en professionele uitstraling en het is fijn dat we hier van alle gemakken voorzien zijn en in een prettige en technologische omgeving gesitueerd zijn. We werken toch vooral met specialistische technische bedienden profielen op afspraak en zijn géén standaard interim kantoor waar de mensen zo kunnen binnenlopen. Deze werkwijze sluit perfect aan bij het concept van IncubaThor.”

Hoe ervaren jullie het om bij IncubaThor gevestigd te zijn?

“De ondersteuning en communicatie is vanuit IncubaThor zeer goed te noemen en problemen worden snel opgelost. Deze flexibiliteit en directe manier van werken bevalt ons uitstekend. Je merkt ook dat het hier leeft en dat IncubaThor moeite doet om er een aantrekkelijke en levendige site van te maken. In onze zoektocht naar kantoorruimte hebben we op meerdere plekken in de provincie gekeken, maar bij het bezoek aan IncubaThor was de keuze snel gemaakt. Hier hebben we nog geen seconde spijt van gehad!”

Benieuwd wat Continu Carrière voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Sithri Steegs via +32(0) 89/68.02.59 of s.steegs@continu.be.