Incubatorennetwerk Limburg

Starters en jonge bedrijven kunnen momenteel in Limburg terecht in 7 verschillende incubatoren, met elk hun eigen focus.
Deze incubatoren bieden naast kantoor- bedrijfsruimte voor jonge bedrijven, ook administratieve en technische ondersteuning, toegang tot een sterk netwerk, management advies en uiteraard voorzien we jonge bedrijven ook van "seed capital".
Alles om hun startup of bedrijfje een groeispurt te geven.  

Elke Limburgse incubator heeft haar eigen focus. Agropolis focust op nieuwe landbouw, BikeVille is gericht op de fietsindustrie, in BioVille staat gezondheid & zorg centraal, de creatieve economie heeft een stek in C-mine Crib, Corda INCubator heeft ICT als rode draad, GreenVille is de hotspot voor Cleantech en IncubaTHOR legt de focus op Energie.
Samen vormen ze het incubatorennetwek van LRM in Limburg, en met alle andere partners, bieden ze vaste grond voor groei.

Recent realiseerden we nog toegang tot een internationale incubator in New York via een samenwerkingsakkoord met de Belgian-American Chamber of Commerce.
Bewoners van al onze incubatoren krijgen hierdoor de kans om internationaal, en meer specifiek richting de Verenigde Staten, hun vleugels uit te slaan.

In het kader van de incubatoren zijn er nog heel wat kansen, enerzijds door het creëren van synergiën tussen de bestaande incubatoren, bijvoorbeeld op vlak van coaching en begeleiding van starters, en dit passend binnen het FRIS model rond regionale innovatie. Anderzijds zijn er nog een aantal niches in Limburg waar het incubatorenconcept op toegepast kan worden.

Agropolis

innovatieve land- en tuinbouw

Agropolis-Kinrooi heeft de doelstelling om een impuls te geven aan vernieuwende bedrijven in de land- en tuinbouw.
 

BioVille

gezondheid & zorg

BioVille speelt maximaal in op de behoeftes van jonge bedrijven actief in de de gezondheidszorg zijnde biofarma, medische technologie, zorg en functionele voeding.

BikeVille

fietsindustrie

BikeVille richt zich op bedrijven en starters die gericht zijn op innovatie in de fietsindustrie.

C-Mine Crib

creatieve economie

C-mine crib staat voor creatieve innovatieve business. Het is een dienstencentrum dat startende en jonge creatieve bedrijven ondersteunt bij hun opstart en doorgroei door het aanbieden van gespecialiseerde begeleiding en coaching en door het aanbieden van infrastructuur.

#000000

Corda INCubator

ICT & technology

Corda INCubator is the place to be voor startende ondernemers in de technologie- en services sector. Op zoek is naar een inspirerende, creatieve werkplek? Wij bieden je niet enkel kantoorruimte, maar ook coaching, begeleiding en netwerkuitbreiding. 

GreenVille

cleantech & energie

GreenVille huisvest groene ondernemers in het voormalige hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijnen. 

IncubaThor

technologie, energie en innovatie

IncubaThor is de incubator voor ondernemingen die focussen op technologie, energie en innovatie. IncubaThor is de ideale uitvalsbasis voor starters tot en met ambitieuze groeibedrijven. 

 

#000000